Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@18:28:51 GMT

سومین شب قدر متفاوت در حرم‌های شریف/ حضور زائران پشت درهای بسته +عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۷۵۵۸۱

سومین شب قدر متفاوت در حرم‌های شریف/ حضور زائران پشت درهای بسته +عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

امسال با شیوع کرونا، شب‌های قدر متفاوت از سال‌های قبل برگزار شد و بسیاری از مردم پشت درهای بسته حرم‌های ایران و سوریه به احیای پرداختند و زائران در اعتاب مقدسه عراق هم با وجود باز بودن حرم‌ها، شب قدر را در غربت برگزار کردند.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، شیوع کرونا در جهان و به ویژه کشورهای اسلامی، موجب بسته شدن بسیاری از اماکن مذهبی شد و برنامه‌های فرهنگی و مذهبی مسلمانان را تحت تأثیر قرار دارد؛ به طوری که همزمان با ایام شهادت امام علی (ع) و شب‌های قدر هم محدودیت‌های اعمال شده به دلیل جلوگیری از کرونا لغو نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر نه تنها در ایران بلکه در سوریه و حتی فلسطین اشغالی هم صدق می‌کند و تنها عتبات مقدسه در عراق هستند که با وجود شیوع کرونا همچنان پذیرای زائران هستند. 

البته در عراق محدودیت‌هایی اعمال می‌شود و تنها زائران همان شهرها امکان تشرف به حرم‌ها را دارند. تا جایی که نه تنها ایرانیان و مسلمانان سایر کشورها، بلکه مردم شهرهای مختلف عراق هم در شب‌های قدر در حسرت زیارت امام حسین (ع) هستند و از راه دور به شهدای کربلا سلام می‌دهند.

برپایی احیای سومین شب قدر پشت درهای بسته حرم حضرت زینب (س)

ساعاتی پیش همزمان با سومین شب از لیالی قدر که به عنوان شب تثبیت مقدرات یک سال افراد به شمار می‌رود و در بین مردن از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. در اماکن مقدس جهان در سوریه، عراق و ایران، حتی پشت درهای بسته، احیای شب قدر و مناجات‌خوانی برپا شد.

مردم سوریه که هر سال در حرم حضرت زینب (س) به احیای شب‌های قدر می‌پرداختند، با توجه به بسته بودن درهای حرم عمه سادات، از خیابان‌های منتهی به حرم حضرت زینب (س) دور هم جمع شدند و با برپایی محفلی، دعای جوشن کبیر خواندند و نوای الغوث الغوث در اطراف حرم بانوی دشت کربلا زیر نور مهتاب طنین‌انداز شد.

 

سومین شب قدر پشت درهای بسته حرم حضرت زینب (س)

الغوث الغوث در کوچه‌های منتهی به حرم عمه سادات طنین‌انداز شد

پس از آن نیز دعای توسل توسط زائران پشت درهای حرم حضرت زینب (س) قرائت و مراسم شب قدر نیز برپا شد و مسلمانان سوریه در بین دعاهای خود برای رهایی از شر دشمنان اسلام به ویژه داعش و تکفیری‌ها و همچنین دفع بلا و بیماری کرونا دعا کردند.

 

سومین شب قدر پشت درهای بسته حرم حضرت زینب (س)

در کنار حرم حضرت زینب (س)، در اعتاب مقدسه عراق هم برنامه‌های احیای شب قدر با اعمال محدودیت برپا شدند. در کربلا که این روزها مردم این شهر بیش از گذشته به زیارت حرم‌ها مشرف می‌شوند، نور قرمز بین‌الحرمین یادآور خون شهدای کربلا شده است.

 

کربلا در سومین شب قدر

زائران با نوای الهی العفو به حرم حسینی مشرف شدند

با توجه به اینکه در روایات بسیاری زیارت امام حسین (ع) در شب قدر سفارش شده است، مردم کربلا که توفیق زیارت حرم حسینی را دارند، با حضور در گوشه و کنار حرم اباعبدالله (ع)، زیارت امام حسین (ع) و عاشورا را زمزمه کرده و همچون مسلمانان در اقصی نقاط جهان نوای الغوث الغوث سر دادند.

 

سومین شب قدر در حرم امام حسین (ع)

همچنین گروهی از زائران با نوای الهی العفو به سمت حرم سیدالشهدا (ع) حرکت و زیر قبه امام حسین (ع) دعای فرج را همخوانی کردند. حال و هوای مناجات خوانی زائران در حرم امام حسین (ع) آنقدر دلچسب بود که برخی از زائران حاضر در کربلا این لحظات ناب را در فضای مجازی با عاشقان زیارت امام حسین (ع) به اشتراک گذاشتند.

در حرم حضرت عباس (ع) نیز جوانان بسیاری با در دست داشتن کتاب دعا و قرآن به مناجات خوانی مشغول بودند و برخی نیز حسرت سال‌های گذشته را در دل مرور می‌کردند.

 

 

در سال‌های گذشته همزمان با شب‌های قدر هزاران زائر حسینی از نقاط مختلف جهان به کربلا مشرف می‌شدند و برای مراسم احیای شب قدر بین‌الحرمین، جایی برای نشستن هم نداشت و همه جا مملو از جمعیت بود. اما امسال به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا این جمعیت بسیار محدود شده است و تنها مردم کربلا می‌توانند به زیارت مشرف شوند.

غربت ایوان نجف در سومین شب از لیالی قدر

در نجف اشرف نیز چنین محدودیت‌هایی اعمال می‌شود و ایوان نجف که هرساله در شب‌های قدر میزبان زائران و مجاوران بود و دومین شب قدر را با حضور خادمان حرم و جمعی از مردم نجف برگزار کرد، در آخرین شب قدر بیشتر خود خادمان و مجاوران حرم علوی توفیق زیارت امام علی (ع) در این شب فضیلت را داشتند. استاندار نجف نیز از هفته گذشته چندین بار از معذوریت پذیرش عاشقان زیارت امام علی (ع) در شب قدر به ویژه ایام شهادت امیرالمؤمنین (ع) خبر داده بود.

اشک و دلدادگی در حرم علوی/ نجوای زائران در صحن حضرت زهرا (س)

با این وجود همین تعداد محدود از زائران و مجاوران حرم علوی، آخرین شب قدر را در جوار حرم امیرالمؤمنین (ع) در ایوان نجف خالی از فرش به سحر رساندند و با اشک دلدادگی و استغفار این فضای مقدس را بارانی کردند.

در صحن حضرت زهرا (س) هم که هنوز به طور کامل افتتاح نشده است، برخی از زائران در قسمت روبروی ضریح امام علی (ع) به مناجات خوانی پرداختند و مراسم احیای شب قدر و قرآن به سر به صورت گروهی برپا شد و زائران از خداوند طلب مغفرت کرده و در بین اشک‌های جاری‌شان، توفیق زیارت امام حسین (ع) را خواستار شدند.

استغاثه مجاوران حرم سامرا در خانه حضرت مهدی (عج)

در سامرا هم که هرساله غربت موج می‌زند و امسال به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا و اعمال محدودیت‌ها، بیشتر از گذشته این غربت حاکم بود، خادمان حرم امامین عسکریین (ع) دعای جوشن کبیر را قرائت کرده و نوای الغوث الغوث خلصنا من النار یارب از گلدسته‌های حرم پخش شد. پس از آن نیز مراسم احیای شب قدر با حضور حداقلی مردم سامرا برپا شد و تا سحرگاه بیست و سوم ماه مبارک رمضان و اذان صبح، عاشقان به زیارت و استغاثه پرداختند.

دعاخوانی زائران پشت درهای بسته حرم‌های مسجد کوفه

در مسجد کوفه نیز که مجل ضربت خوردن امام علی (ع) است، حال و هوای شب قدر متفاوت از هر سال بود. در این مکان مقدس نیز حرم‌های مطهر مختار(ع)، هانی بن عروه (ع)، مسلم بن عقیل (ع) بر روی زائران بسته شده است و زائران از پشت درهای حرم این مجاهدان اسلام به زیارت پرداختند و صحن مسجد کوفه که در چنین ایامی مملو از جمعیت بود، تعداد زائران مسجد کوفه در شب سوم از لیالی قدر شاید به تعداد انگشتان دست می‌رسید.

به همین دلیل مراسم خاصی در مسجد کوفه برپا نشد و مردم و زائران به صورت خودجوش دعای مجیر را قرائت کرده و برخی تا اذان صبح در آنجا حضور داشتند و به مناجات پرداختند.

حرم‌های مقدس در ایران در آخرین شب قدر هم بازگشایی نشد

در ایران اسلامی نیز با وجود درخواست‌های مکرر مردم و فرهیختگان برای بازگشایی درهای حرم امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) و حرم شاهچراغ (ع) و حتی آمادگی تولیت‌های این حرم‌ها، اما درهای حرم‌ها برای شب‌های قدر بر روی زائران باز نشد و مردم از پشت درهای بسته به زیارت پرداخته و مراسم احیای شب بیست و سوم را برگزار کردند و به گفته رئیس جمهور حرم‌ها بعد از ماه مبارک رمضان بازگشایی خواهد شد.

حضور زائران از شهرهای مختلف پشت درهای بسته حرم امام رضا (ع)

با این وجود بسیاری از عاشقان زیارت که هرساله در چنین ایامی به اعتاب مقدسه عراق مشرف می‌شدند، خود را به مشهد مقدس رساندند و در شب آخر احیای لیالی قدر، پشت درهای بسته حرم امام رضا (ع) تا صبح  به مناجات پرداختند. جمعی از زائران حرم امام رئوف (ع) مراسم شب قدر را در پشت درها برگزار کرده و برای رهایی از کرونا دعا کردند.

در شهر مقدس قم نیز با وجود بسته بودن درهای حرم، زائران پشت درهای بسته و در خیابان منتهی به حرم با حفظ فاصله اجتماعی به مناجات و احیای شب قدر پرداختند.

شیوع کرونا در جهان موجب شد تا مسلمانان شب‌های قدر را متفاوت از هرسال بگذرانند. البته با کمک رسانه‌های نوین و مجازی، مراسم احیای شب قدر نه تنها از رسانه ملی، بلکه از شبکه‌های اجتماعی نیز به صورت زنده پخش شد. همچنین برخی از هیأت‌ها با موافقت ستاد مبارزه با کرونا بر روی مردم باز شد و مراسم شب قدر را با رعایت نکات بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی برگزار کردند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اسلام سوریه عراق امام حسین شب قدر حرم امام حسین اعتاب مقدسه عراق حرم حضرت زینب کرونا در شب قدر مشهد مقدس شب سرنوشت ساز شب قدر در حرم عتبات در شب قدر پشت درهای بسته حرم مراسم احیای شب قدر زائران پشت درهای زیارت امام حسین حرم حضرت زینب مناجات خوانی سومین شب قدر الغوث الغوث محدودیت ها شیوع کرونا شب های قدر مسجد کوفه درهای حرم لیالی قدر شب قدر امام علی حرم امام برپا شد امام ع حرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۵۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درهای نمایشگاه کتاب گشوده شد؛ سی‌و‌پنجمین دوره به روایت آمار

سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در مصلی تهران با حضور ۲هزار ۶۱۹ ناشر آغاز به کار کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه آغاز به کار کرد.

در این دوره نمایشگاه 2 هزار و 619 ناشر داخلی و 55 ناشر خارجی حضور دارند،‌ در بخش ناشران خارجی 10 ناشر لاتین،‌ 14 موزع کتاب‌های لاتین و 31 ناشر عرب به عرضه 50 هزار عنوان کتاب خارجی می‌پردازند.

در نخستین ساعات آغاز به کار نمایشگاه کتاب تهران سالن‌ ناشران عمومی‌ و ناشران کودک شاهد جنب و جوش ناشران برای آماده شدن غرفه‌هایشان است، یاسر احمدوند رئیس سی و پنجمین نمایشگاه بین‌الماللی کتاب تهران نیز دقایقی قبل از آغاز به کار با حضور در شبستان مصلی از نزدیک به ارزیابی وضعیت غرفه‌ها پرداخت،‌ با این حال هنوز مانند سال‌های گذشته برخی از ناشران در آماده‌سازی غرفه‌ها و حضور در نمایشگاه اهمال کرده و غرفه‌هایشان آماده نیست.

 مقایسه آمار حاضران در این دوره نمایشگاه کتاب تهران با نمایشگاه دوره پیش‌، نشان می‌دهد که در نمایشگاه سی و چهارم که اردیبهشت 1402 برگزار شد،‌ 100 ناشر از کشور‌های خارجی  حضور داشتند و در مجموع دو هزار و 700 ناشر کتاب‌های خود را در دو بخش داخلی و خارجی عرضه کرده بودند. در بخش خارجی نیز45 هزار عنوان کتاب عرضه شده بود.

با وجود اینکه از چند ماه پیش قرار بود هند مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران باشد،‌ اما به دلیل رخدادهای منطقه و بیانیه صادر شده از سوی دولت هند مبنی بر ممنوعیت سفر اتباع این کشور به اسرائیل و ایران،‌ یمن به عنوان مهمان ویژه سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران معرفی شده است. حضور یمن به عنوان مهمان ویژه واکنش‌هایی را در میان اهالی فرهنگ و نشر داشت،‌ موافقان از کتاب‌های منتشر شده در یمن سخن می‌گفتند و مخالفان وضعیتی که نشر این کشور در سال‌هایی که یمن درگیر جنگ بوده است‌، سخن می‌گفتند. باید دید یمنی‌ها چه دستاوردی برای نمایشگاه کتاب تهران خواهند داشت.

همه برنامه‌های تلویزیون برای نمایشگاه کتاب

در این دوره نمایشگاه نیز مانند دوره گذشته نمایشگاه مجازی همزمان با نمایشگاه کتاب تهران آغاز به کار کرده و نمایشگاه در دو بخش فیزیکی و مجازی برگزار می‌شود،‌ امسال اغلب ناشران بزرگ که به دلایل مختلف در نمایشگاه حاضر نشده بودند‌، به میدان آمده و در شبستان مصلی حضور دارند،‌ البته ناشرانی چون،‌ مرکز،‌ قطره، نیلوفر برج، نیستان،‌ ققنوس،‌ در نمایشگاه حضور نیافته‌اند،‌ البته نشر برج،‌ نیستان،‌ ققنوس و نیلوفر به صورت مجازی در نمایشگاه حضور دارند.

سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب در این دوره نمایشگاه 700هزار تومان است که از این مقدار420 هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و 280 هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی 800 هزار تومان است که از این مقدار  معادل 400هزار تومان سهم عضو هیئت علمی و 400هزار تومان نیز برعهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

 یارانه اعتباری خرید کتاب(بُن کتاب) صرفا در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قابل استفاده است و به‌صورت «اعتبار خرید» به کد ملی متقاضیان اختصاص پیدا می‌کند. 

تعرفه پست:

در این دوره نمایشگاه کتاب تهران نیز به مانند دوره گذشته،‌ کتابفروشان نیز در بخش مجازی حضور دارند،‌ کتابفروشی‌ها برای ارسال بسته های نمایشگاه مجازی هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند. هزینه ارسال ناشران نیز برای مرسولات با مبلغ فاکتور کمتر از 125 هزار تومان رایگان است.

برای مرسولات با مبلغ بیش از 125 هزار تومان تا وزن دو کیلوگرم، مبلغ 17 هزار تومان هزینه ارسال بر عهده ناشر است و مابقی از محل یارانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین می‌شود.

هزینه مرسولات با وزن بالاتر از دو کیلوگرم نیز طبق تعرفه شرکت پست محاسبه و از اعتبار پنل پستی ناشر کسر می‌شود. 

هزینه ارسال برای خریداران در سبد خرید، به ازای هر فروشنده 5 هزار تومان در نظر گرفته شده است.

افزایش قیمت کتاب یکی از دغدغه‌های جدی سال‌های اخیر در بحث افزایش سرانه مطالعه و کتاب و کتابخوانی بوده است،‌ سال گذشته بسیاری از بازدیدکنندگان نمایشگاه از قیمت‌های بالا گلایه داشتند،‌ در این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یارانه‌ها را هم افزایش داده است،‌ اما در عین حال آمارها نشان می‌دهد که در فاصله دو نمایشگاه سی و چهارم و سی و پنجم با افزایش 100 درصدی قیمت کتاب مواجه هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضائل و برکات وجودی حضرت فاطمه معصومه(س)
  • حج رزمایش قدرت سیاسی جهان اسلام در برابر زیاده خواهان است
  • شکسته شدن سد عدم اعزام زائران عمره به همت دولت سیزدهم
  • دریافت ویزای بیش از ۷۴ هزار زائر حج
  • درهای نمایشگاه کتاب گشوده شد؛ سی‌و‌پنجمین دوره به روایت آمار
  • درهای سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران به روی مخاطبان گشوده شدند
  • انتقاد تند بادامچیان از وزرای اقتصاد و سمت /پشت درهای بسته برای اصناف تصمیم نگیرید /تصمیمات درباره صنف طلافروش اشتباه است
  • نشست مسئولان حوزه حج و زیارت با فرماندهان پلیس فرودگاه‌های کشور
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)