Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@07:03:51 GMT

شب نوزدهم رمضان در اماکن مقدس عراق چگونه گذشت؟ +عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۵۶۳۱

شب نوزدهم رمضان در اماکن مقدس عراق چگونه گذشت؟ +عکس و فیلم

همزمان با شب نوزدهم ماه رمضان، مراسم احیای اولین شب از شب‌های قدر و مراسم عزاداری ایام شهادت امام علی (ع) در اعتاب مقدسه عراق با حضور جمع کثیری از عاشقان اهل بیت (ع) برگزار شد.

به گزارش مشرق، همزمان با اولین شب از شب‌های قدر، اعتاب مقدسه عراق مملو از جمعیت بود. در این بین با توجه به اینکه شب نوزدهم ماه رمضان همزمان با شب ضربت خوردن امیرالمؤمنین (ع) است، بسیاری از زائران این شب را در حرم امام علی (ع) احیا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس، حرم امیرالمؤمنین (ع) از همان لحظه اذان مغرب و افطار شاهد حضور جمع کثیری از زائران بود؛ به طوری که زائرانی از کشور پاکستان نیز در گوشه ایوان نجف در حال عبادت و عزاداری بودند.

دانلود

ورود دسته‌های عزاداری به حرم علوی

مراسم عزاداری ایام شهادت امیرالمؤمنین (ع) از قبل از اذان مغرب آغاز شده بود و تا سحرگاه ادامه داشت. البته مراسم شب احیا نیز در حرم علوی برگزار شد و زائران با در دست داشتن قرآن‌ها این مراسم را برپا کرده و قرار دادن قرآن‌ها روی سر صحنه زیبایی را در حرم امام علی (ع) به نمایش گذاشت.

پیر و جوان، زن و مرد همه با حضور در حرم مولا اولین شب از شب‌های قدر را احیا و پس از آن با نوای «حیدر حیدر» به سوی ضریح امام علی (ع) حرکت کردند و دست‌های خود را به ضریح مولا گره زده و دعای فرج را زمزمه کردند.

قبل از اذان صبح نیز دسته‌های عزاداری به سمت حرم مشرف شده و در ایوان نجف به عزاداری پرداختند. همچنین مراسم عزاداری ایام شهادت امام اول شیعیان در ایوان نجف با نوای یکی از مداحان و خادمان حرم امام علی (ع) برپا و «یا حیدر کرار» در ایوان نجف طنین‌انداز شد.

علاوه بر این، همزمان با اولین شب از لیالی قدر، در کنار سفره‌های افطاری، برخی به توزیع آب می‌پرداختند و در پایان هر مراسمی در نجف اشرف زائران برای رهایی از کرونا و تشرف زائران خارجی از کشورهای مختلف دنیا به این مکان مقدس دعا کردند. یکی از خادمان حرم امام علی (ع) که با شال‌ سبزررنگی به سمت ضریح امام علی (ع) حرکت می‌کرد تا زیارت نیابتی به جای آورد، خواستار تشرف همه عاشقان به حرم مولا شد تا از نزدیک به این مکان مقدس مشرف شوند و نماز زیارت بخوانند.

دانلود

عزاداری شب نوزدهم ماه رمضان در حرم امیرالمؤمنین (ع)

در کنار حال و هوای نجف اشرف و حرم علوی در سالروز ضربت خوردن مولا، کربلا هم مملو از جمعیت بود و بسیاری از عاشقان به کربلا و حرم سیدالشهدا (ع) مشرف شدند؛ چرا که تشرف به حرم امام حسین (ع) در این ایام سفارش شده است.

بر همین اساس، جمعی از مردم عراق در کربلا حضور یافته و مراسم احیای شب قدر را همراه با عزاداری به مناسبت سالروز ضربت خوردن امام علی (ع) را برگزار کردند. نه تنها در حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع)، بلکه در بین‌الحرمین نیز مراسمی برگزار شد که در این مراسم زائران برای مظلومیت امام علی (ع) گریستند و سخنران این مراسم به روایتی از امیرالمؤمنین (ع) اشاره کرد که حضرت می‌فرمایند: به اندازه ریگ‌ها به من ظلم شده است.

دانلود

عزاداری نوزدهم ماه رمضان در بین‌الحرمین

علاوه بر این، حوالی سحرگاه نوزدهم ماه رمضان عاشقان حسینی با تشکیل حلقه‌هایی مراسم شب احیا را مجدد به صورت گروهی برگزار کرده و امام حسین (ع) را واسطه کردند تا خدا که در این شب که سرنوشت یک سال افراد رقم می‌زند، بهترین‌ها را برایشان مقدر کند.

برخی از زائران حرم ارباب نیز که برای رهایی از کرونا دست‌های نیایش و دعا را رو به آسمان بلند کرده بودند، از نبود زائران ایرانی گلایه داشتند و خواستار نجات از این ویروس و تشرف ایرانیان به عتبات شدند.

در کاظمین نیز با وجود اینکه شهر بغداد به دلیل برخی از مسائل امنیتی حالت آماده باش دارد و نیروهای امنیتی در قسمت‌های مختلف شهر مستقر هستند، مردم با دل و جان به سوی حرم امامین جوادین (ع) مشرف شدند و اولین شب قدر را در این مکان مقدس احیا گرفتند.

حضور جمع کثیری از زائران در شبستان‌های حرم امامین جوادین (ع) و البته رعایت نسبی فاصله اجتماعی از نکات قابل توجه در این شب سرنوشت ساز در شهر کاظمین و حرم امامین جوادین (ع) به شمار می‌رود.

همچنین در سامرا مراسم احیای شب قدر و عزاداری امام علی (ع) با حضور زائران برگزار شد و دعای جوشن کبیر توسط قاریان حرم امامین عسکریین (ع) قرائت شد.

همزمان با نوزدهم ماه رمضان و اولین شب از شب‌های قدر، مراسم احیای این شب سرنوشت ساز و عزاداری به مناسبت ضربت خوردن امیرالمؤمنین (ع) در شهرهای مقدس عراق و در جوار ائمه اطهار (ع) با حضور جمعیت برگزار شد. این امر در حالی است که حدود ۱۴ ماه است که به دلیل شیوع کرونا زائران ایرانی امکان تشرف به عتبات را ندارند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فایل صوتی ظریف ماه رمضان امام علی ع شب های قدر کاظمین سامرا نجف کربلا حضرت عباس حرم علوی نجف اشرف دعای جوشن کبیر اولین شب از شب های قدر نوزدهم ماه رمضان حرم امام علی مراسم احیای حرم امامین ضربت خوردن ایوان نجف شب نوزدهم برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۵۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید مجید میراحمدی، معاون انتظامی و امنیتی وزیر کشور امروز (دوشنبه) در جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) اظهار داشت: تجارت مرزی در ایام اربعین یک دقیقه هم نباید قطع شود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی برای اتباع غیر ایرانی برای ورود و خروج از ایران به عراق نباید خارج از ستاد اربعین اتخاذ شود، گفت: آمار‌های ورود و خروج اتباع پاکستانی در سفر به عراق متناقض است، اما هر گونه تصمیم‌گیری یا صدور روادید برای آنان به دلیل گرمای بیش از حد هوا و ازدحام جمعیت باید خارج از استان خوزستان انجام شود.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تاکید کرد: گذرنامه عبور اتباع از ایران باید از مبدا در اختیار آنان قرار گیرد تا از مشکلات بعدی در ایران جلوگیری شود. نمونه‌های گذرنامه اتباع در وزارت کشور مشخص و به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

میراحمدی با اشاره به ۵۲ محور در توافقات انجام شده در جلسه با نمایندگان عراق، ادامه داد: عزت و تامین امنیت و حفاظت از سلامتی زائرین ایرانی از اهداف ما در سال‌های قبل بود؛ که امسال نیز این اهداف دنبال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین یادآور شد: به دلیل کمبود منابع مجبوریم بر اساس اولویت‌ها و پروژه‌های اصلی اقدام کنیم.   مهمترین اقدام شناسایی و رفع گره‌های ترافیکی مسیر اربعین است.

میراحمدی مبلغ پارک خودرو‌ها در پارکینگ‌های منتهی به مرز‌های خروجی کشور در ایام اربعین را روزانه ۳۰ هزار تومان عنوان کرد و گفت: این مبلغ، سقف مبلغ خواهد بود و سازمان شهرداری‌ها مسئولیت اجرای این مصوبه را بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه جلسات قرارگاه مشترک اربعین  استان‌ها با حضور نمایندگان عراقی برگزار خواهد شد، ادامه داد: طرف عراقی بودجه خوبی برای نصب دوربین و کنترل مرز‌ها و عبور و مرور زائران اربعین اختصاص داده است و استانداران نیز در جریان تصمیمات این ستاد قرار می‌گیرند.

میراحمدی به نرخ ارز اربعین اشاره کرد و گفت: قیمت دینار عراق که توسط بانک مرکزی برای اربعین اعلام می‌شود، متفاوت از ضوابط ارزی است که به تجار و بازرگانان تخصیص پیدا می‌کند. این ارز باید در چهارچوب ساز و کار کنترلی تعیین وضعیت شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین از توافق با طرف عراقی برای عبور کامیون‌های ترانزیت خبر داد و افزود: برای انتقال تجهیزات به عراق باید از کامیون‌های با پلاک ترانزیت استفاده شود. طرف عراقی پذیرفته است که مبلغ مربوط به کاپوتاژ را از رانندگان کامیون ایرانی در ایام اربعین دریافت نکند و برای تردد رایگان تریلی‌ها و کامیون‌های بخش خصوصی نیز باید با طرف عراقی مذاکره کنیم.

وی ادامه داد: پلیس راهور به مدت یک ماه از ۲۰ محرم تا ۱۵ صفر بر مبنای قوانین و مقررات و تاییدیه سه برگی اجازه تردد کامیون‌های حامل بار را صادر می‌کند.

میراحمدی در تشریح جزئیات ۵۲ محور توافق با طرف عراقی، افزود: طرف عراقی با همه آنها به جز موضوع اتوبوس‌های اربعین موافقت کرد. محور‌های توافقات برای روسای کمیته‌های ستاد اربعین ارسال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با تأکید بر اینکه جلسات هماهنگی ستاد اربعین با طرف عراقی ادامه داد، گفت: از وزیر امور خارجه خواستیم ما را در مذاکرات بیشتر با طرف عراقی همراهی کند. عزت زائران برای ما اهمیت زیادی دارد. امنیت، سهولت و سلامت از اهداف اربعین سال گذشته بود امسال نیز دو هدف عزت و معنویت را به این اهداف اضافه می‌کنیم.

وی تأکید کرد: عزتمندی زائران ایرانیِ اربعین نباید تحت الشعاع گران شدن دینار عراق قرار بگیرد؛ به همین منظور اگر از دوازدهم ماه صفر به بعد هیچ خدماتی از طرف دستگاه‌های دست‌اندرکار در امر اربعین به زائران ایرانی داده نشود، هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود، زیرا موکب‌ها به اندازه کافی به زائران خدمات رسانی خواهند کرد.

وی با انتقاد از سازمان حج و زیارت در موضوع اربعین، این سازمان را مسئول برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی دانست و گفت: با توجه به روندی که سازمان حج و زیارت در پیش گرفته است به نظر می‌رسد ایام اربعین، ایام استراحت دوستان است در حالی که تمامی خدمات تحت مدیریت این سازمان از جمله آشپزخانه‌ها و سایر امکانات باید در اختیار ستاد اربعین و زائران حسینی قرار بگیرد.

دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: مسأله اربعین موضوع بسیار بزرگ و با اهمیتی است که باید با مشارکت همه دستگاه‌ها انجام شود. اقشار مستضعف و کم درآمد به دلیل فقر نمی‌توانند غیر از ایام اربعین به زیارت عتبات عالیات بروند، بنابراین بر همه اعضای ستاد اربعین فرض است که بهترین خدمات را به این عزیزان ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعزام ۸۰ نفر از خادمیاران و جوانان بهادران به مشهد مقدس
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • ۴ هزار کردستانی به مراسم سالگرد ارتحال امام راحل اعزام می‌شوند
  • نخستین یادواره شهدای روحانی شهرستان مُهر برگزار شد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز، سردار ایاف در مشهد برگزار شد
  • دسته عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) -یزد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد
  • گوشه‌هایی از مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) از لنز دوربین شهروندخبرنگار‌ها
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز؛ سردار ایاف در مشهد برگزار شد